به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی فیروزآبادی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ در مصوبه بودجه سالانه، بندی مبنی بر ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد لحاظ شده است، اظهار کرد: برای اجرای این بند از مصوبه، پیشبینیهایی شده که باید زیرساختهای لازم توسط وزارتخانههای مربوطه فراهم شود که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۶۰ هزار طرح اشتغال ایجاد شده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲، منابع پیشبینیشده توسط قانون بودجه، معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و ۵ همت نیز از محل جزء۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافت. در سال گذشته، برآورد کمیته امداد این بود که اگر سرانه اشتغال ۱۰۰ میلیون تومان باشد، میتوان حدود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد؛ اما در این زمینه امداد با چند مانع مواجه شد. مورد اول این بود که عملاً جذب و فرایند پرداخت تسهیلات جزء۳ با تأخیر آغاز شد و تحقق آن بسیار پایین بود. همچنین به واسطه تورم، میزان سرانه تسهیلات برای هر فرد به میانگین ۱۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که طبیعتاً منجر به کاهش تعداد اشتغال خواهد شد.
معاون رئیس کمیته امداد ادامه داد: همچنین تنها ۳۰ همت از منابع جزء۴ کمیته امداد به استانها ابلاغ شد که ۲۴.۸ همت از این میزان و معادل ۸۲ درصد جذب شده است.
فیروزآبادی درخصوص میزان سرانه تسهیلات اشتغال در سال گذشته بیان کرد: سال ۱۴۰۱ میزان سرانه تسهیلات ۸۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال گذشته برای هر نفر میانگین معادل ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است؛ به عبارتی میزان سرانه تسهیلات با افزایش ۱.۵ برابری همراه بوده است.
مدیرعامل بنیاد حیات با بیان اینکه سرانه تسهیلات اثر مستقیمی بر کیفیت مشاغل و خودکفایی مددجویان دارد، گفت: تغییر سیاست به سمت افزایش سرانه تسهیلات منجر به افزایش خودکفایی افراد میشود، بهطوریکه طی سال گذشته، ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند؛ این افراد کسانی بودهاند که سنوات قبل دارای شغل شدند و به پایداری شغل رسیدند و پس از مدتی از پوشش کمیته امداد خارج شدند.
فیروزآبادی در پاسخ به این سؤال که «چهکسانی مخاطبان اشتغال کمیته امداد هستند؟» تصریح کرد: ۵۰ درصد مخاطبان کمیته امداد زنان سرپرستخانوار هستند. همچنین ۵۰ درصد مخاطبان را ساکنان روستاها تشکیل میدهند. ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد فاقد مدارک دانشگاهی بوده و دارای مدارک دیپلم و پایینتر از دیپلم هستند که باید با مهارتآموزی، برای اشتغال آماده شوند. به عبارتی عموماً مراجعهکنندگان به کمیته امداد زنان، روستاییان و افراد فاقد مدارک دانشگاهی هستند.
وی درخصوص رستههای شغلی ایجادشده توسط کمیته امداد نیز گفت: عموماً رستههای شغلی ایجادشده توسط کمیته امداد شامل مشاغل روستایی مانند دام و دامپروری، صنایعدستی و قالیبافی و همچنین مشاغل خدماتی است. در حال تلاش هستیم تا جوانان تحت پوشش را به سمت مشاغل دانشبنیان حرکت دهیم.
مدیرعامل بنیاد حیات در ادامه، درخصوص هدفگذاری امداد برای ایجاد اشتغال در سال ۱۴۰۳ بیان کرد: با توجه به محدودیتهای نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبتبه سال گذشته افزایش نیافته است و با توجه به بازتوزیع دستگاهها در قانون بودجه، ۳۰ همت برای کمیته امداد پیشبینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵ همتی همراه است. باوجوداین در تلاش هستیم در سال جاری با بهرهگیری از سایر منابع، حداقل ۳۰۰ هزار اشتغال جدید ایجاد کنیم.
منبع: ایسنا